HYBRIDE WARMTEPOMP

Je huis duurzaam verwarmen met minder aardgas: dat kan met een hybride warmtepomp. Hij werkt samen met je cv-ketel op gas en is een goede tussenstap naar een vol-elektrisch huis. Je CO2-uitstoot voor verwarming en warm water daalt met zo’n 20 procent. Nog 2 pluspunten: je kunt nu subsidie krijgen voor de warmtepomp én je energierekening gaat omlaag!

De hybride warmtepomp is een combinatie van een HR-ketel en een warmtepomp. De hybride warmtepomp werkt op stroom. In Nederland, waar we tot op heden nog vaak afhankelijk zijn van gas, is de hybride warmtepomp een goede optie om het gasverbruik te verlagen. De warmtepomp zorgt het grootste deel van het jaar voor het verwarmen van de woning. De warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht. Alleen voor het verwarmen van tapwater en het verwarmen van de woning tijdens extreem koude dagen, springt de HR-ketel aan. Een groot voordeel van de hybride warmtepomp is dat hij bij een bestaande HR-ketel wordt geplaatst.
Heeft jouw huis overal iets van isolatie (in dak, gevel én vloer) en dubbel glas? Dan kun jij meteen aan de hybride warmtepomp!

Een hybride warmtepompsysteem heeft een binnen- en een buitenunit. Binnen komt een kastje vlakbij de cv-ketel te hangen. Dit kastje heeft een warmtewisselaar. De buitenunit, die u bijvoorbeeld op het dak of tegen de woning plaatst, lijkt op een airco. De ventilator van de buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht en zet dit om in bruikbare energie.

Installatiebedrijf Midden-Nederland biedt u graag advies en begeleiding aan over de hybride warmtepomp en de diverse mogelijkheden.