Mede door de sterk gestegen energieprijzen is de vraag naar duurzame en betaalbare warmte-oplossingen gestegen. Vloerverwarming behoort zeker tot deze categorie. Waar het water in traditionele radiatoren een temperatuur tot wel 80 graden bereikt, is dit bij vloerverwarming 35 tot 50 graden. Daarnaast zorgt de grote vloeroppervlakte voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverspreiding van onderaf. Vloerverwarming zorgt ook nog eens voor een snellere opwarming van de ruimte. Ten opzichte van een verwarmingssysteem met radiatoren is vloerverwarming tot wel 15% zuiniger.

Vloerverwarming aanleggen

Het aanbrengen van vloerverwarming gebeurt veel bij nieuwbouwsituaties maar kan ook in een bestaande betonvloer. Met de nieuwste freesmachine kunnen onze vakmannen snel, nauwkeurig en nagenoeg stofvrij sleuven infreezen. Hierdoor ontstaat er geen verhoging van de vloer.

Warm water vloerverwarming is niet alleen geschikt in combinatie met een HR-ketel maar ook met een warmtepompsysteem.

Wilt u meer weten over vloerverwarming of over andere energiebesparende warmte-oplossingen? Neem dan gerust contact met ons op en bel 085 4878 300 of mail naar info@installatiemidnl.nl.