Het onderhouden van een cv-ketel, airco of andere installaties wordt gemakkelijk vergeten, zeker als er geen vaste afspraken zijn gemaakt. Een onverhoopte storing doet dan ineens de alarmbellen afgaan. Bijvoorbeeld wanneer de cv-ketel er op een koude winterdag ineens mee stopt, dat zijn geen prettige omstandigheden. Een koud huis en geen warm water wil je graag zo snel mogelijk laten verhelpen.

Problemen voorkomen

Periodiek preventief onderhoud kan gelukkig veel problemen voorkomen.  Dat geldt niet alleen voor cv-ketels maar ook voor airco’s, mechanische ventilatiesystemen en WTW-units. Door toestellen tijdig te onderhouden blijven ze efficiënt werken en verbruiken ze minder energie. Ook zorgt het voor een veilige en gezonde werk- en leefomgeving.

Verplicht?

Periodiek onderhoud kan, afhankelijk van het soort toestel, ook verplicht zijn. Hierbij maken we onderscheid tussen een wettelijke verplichting en een verplichting vanuit de fabrikant. Zo zijn er verschillende opstal- en brandverzekeringen die regelmatig onderhoud verplichten. Daarnaast schrijven fabrikanten ook voor hoe een cv-ketel onderhouden moet worden. Wordt er niet aan de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant voldaan, dan vervalt het recht op de fabrieksgarantie.

Nieuwe Gasketelwet

Vanaf 1 april 2023 is het verplicht om alle werkzaamheden aan een gasverbrandingstoestel (cv-ketel) door een CO-gecertificeerd bedrijf uit te laten voeren. De monteur die de cv-ketel onderhoud dient dan over een Bewijs van Vakmanschap CO te beschikken. Bij Installatiebedrijf Midden-Nederland voldoen onze cv-monteurs vanzelfsprekend aan de eisen van deze nieuwe Gasketelwet.

Onderhoudsplanning

Door Installatiebedrijf Midden-Nederland geïnstalleerde toestellen worden automatisch in onze onderhoudsplanning opgenomen. Zo kunnen we de onderhoudswerkzaamheden ruim op tijd inplannen. Dat is zowel voor zakelijke als voor particuliere klanten een fijne en geruststellende gedachte.