In deze rubriek maken we kennis met onze ervaren service- en installatiemonteur Peter Werkhoven.

Wie is Peter Werkhoven?

Peter: “Ik ben 41 jaar, geboren en getogen in Lexmond. Daar woon ik nog steeds, samen met mijn vrouw en twee zoons (15 en 17). In mijn vrije tijd ben ik regelmatig actief bij de vrijwillige brandweer, kijk ik graag Formule 1 en geniet ik regelmatig in de tuin. Heel misschien komt daar binnenkort een bezoekje aan de sportschool bij.”

Welke opleiding heb je gevolgd?

Peter: “Dat is natuurlijk wel eventjes geleden. Na de lts ging ik naar het mbo waar ik leren en werken kon combineren. Tegenwoordig noemen we dat een BBL-opleiding. Zo volgde ik de opleiding tot installatiemonteur en daarna deed ik bij andere werkgevers veel ervaring op. In dit technische beroep blijf je natuurlijk altijd bijleren. De techniek ontwikkelt zich en daarom volg ik een paar keer per jaar een cursus of training bij een fabrikant/ leverancier. Het is ook leuk om je kennis op peil te houden.”

Wat doe jij binnen Installatiebedrijf Midden Nederland?

Peter: “Dat is heel wisselend en dat maakt het juist erg leuk. Je kunt denken aan het oplossen van een storing, het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden tot aan het meewerken bij een complete verbouwing. Daarbij werk ik momenteel veel met warmtepompen, klimaatbeheersystemen, airco’s en nog andere duurzame technieken. Naast het dagelijkse werk heb ik één keer in de 7 weken storingsdienst. Dat doe ik dan samen met een collega, die als back-up beschikbaar is.”

Waar haal je het meeste werkplezier uit?

Peter: “Natuurlijk uit de afwisseling, geen dag is hetzelfde. Ook vind ik het klantencontact erg leuk. Zeker als je vaker bij dezelfde klant komt, dan bouw je een fijne band op. Wanneer je naar de projecten kijkt zijn de echte verbouwingen en de duurzame aanpassingen voor mij wel de ‘krenten uit de pap’.

Daarnaast haal ik veel plezier uit het begeleiden van stagiaires. Het is erg leuk om jongeren het vak te leren! Als leerbedrijf bieden we ze de kans om met dit prachtige vak kennis te maken. Het is bovendien een vak dat je ontzettend veel toekomstperspectief biedt.”

Welk werk of gebeurtenis is je het meeste bijgebleven?

Peter: “Dat is een moeilijk vraag. We hebben aan veel mooie projecten gewerkt maar als ik er eentje moet noemen dan is het een verbouwing van een woning in Bilthoven. Daar waren wij de hoofdaannemer en hebben we alles geregeld en uitgevoerd. De klant was uitermate tevreden en liet zijn waardering duidelijk blijken. Ook de verhuizing naar ons huidige bedrijfspand is wel bijzonder geweest. Het was fantastisch hoe we met het team in zeer korte tijd alles verhuisden en weer ‘up and running’ waren.”

Hoe is de werksfeer binnen het team?

Peter: “Die is zondermeer erg goed! De meeste collega’s werken al lang samen en we kennen elkaar door en door. Ook de mix van leeftijden is erg leuk. Jong en oud(er) gaat prima samen. We helpen elkaar en springen, indien nodig, even bij. Bijvoorbeeld wanneer een collega laat terugkomt en zijn auto nog moet lossen. De werkweek sluiten we altijd af met een gezellige vrijdagmiddagborrel. Ook hebben we regelmatig een etentje en bedrijfsuitje. Zo zijn we onlangs gaan karten en laser gamen. Kortom, naast een goede werksfeer is er volop ruimte voor gezelligheid.”

Hoe kijk jij naar de toekomst?

Peter: “Zakelijk gezien is er voorlopig een enorme vraag naar duurzame technieken. Voor mij is het dan ook prettig om bezig te blijven met de dingen die ik graag doe. Als ik daarnaast in mijn privésituatie kan blijven genieten, iedereen gezond is en we zo af en toe met de caravan door Frankrijk kunnen trekken, dan ben ik dik tevreden.”