ZONNE-ENERGIE

De voordelen van zonnepanelen op een rij

Milieuvriendelijk

Als u duurzaamheid belangrijk vindt, zijn zonnepanelen voor u de juiste keuze. Ze produceren schone energie, waardoor uw CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert. Ze kunnen als duurzame energiebron tot in lengte van jaren worden ingezet.

Besparen op uw energierekening

Het grootste voordeel van zonnepanelen is de besparing die ze opleveren. Vaak is de energierekening een flink bedrag per maand. Met zonnepanelen verlaagt u deze kosten per direct of laat u ze zelfs volledig verdwijnen.

Zonnepanelen steeds voordeliger

De prijzen van zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren sterk afgenomen. Waar zonnepanelen vroeger nog praktisch onbetaalbaar waren, is er tegenwoordig voor elk budget een oplossing mogelijk.

Lange levensduur

Zonnepanelen zien er wellicht kwetsbaar uit, maar dit zijn ze absoluut niet. De meeste zonnepanelen gaan tegenwoordig minstens 25 jaar mee. Door de lange levensduur zijn zonnepanelen een aantrekkelijke investering.

Onderhoudsarm

Een voordeel van zonnepanelen is dat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben en dan ook goedkoop in gebruik zijn. 1 à 2 keer per jaar de panelen controleren op vuil en beschadigingen en evt schoonmaken is voldoende.

Hogere woningwaarde

Zonnepanelen laten uw woning stijgen in waarde. Duurzame woningen zijn nu eenmaal aantrekkelijker voor eventuele kopers i.v.m. lagere woonlasten. Ook het energielabel van uw woning zal flink verbeteren.

Btw op zonnepanelen afgeschaft

De btw op zonnepanelen is vanaf 1 januari 2023 afgeschaft. De btw gaat omlaag van 21% naar 0%. Dit zogenoemde nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Particulieren hoeven de btw dan niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst.